Semua Honda BeAT Baharu Mendapat Banyak Teknologi Baharu

10th October, 2020

Artikel berita

10 Oktober 2020 – Boon Siew Honda mempersembahkan semua Honda Beat baharu. Enjin eSP (Kuasa Pintar yang dipertingkatkan) baharu dengan kecekapan bahan api yang meningkat sambil menghasilkan prestasi optimum dan pematuhan Euro 4.
eSAF baharu (Bingkai Seni Bina Pintar yang dipertingkatkan) yang lebih tangkas, stabil dan selesa untuk bergerak.
Reka bentuk lampu hadapan LED baharu. Penampilan baru dan reka bentuk grafik. Perubahan reka bentuk lain seperti lampu belakang baharu, lampu isyarat, meter kelajuan dan rim. Ciri-ciri fungsional termasuk pembuka tempat duduk baharu, kunci brek letak kereta, tangki bahan api yang lebih besar dan kotak-U.

Hari ini, Honda BeAT baharu didedahkan, menampilkan pelbagai ciri baharu, dalam usaha berterusan Boon Siew Honda untuk memenuhi kepuasan pelanggan dan permintaan pasaran, khususnya memenuhi gaya hidup bergaya belia dengan rangkaian skuter terbaharunya.

Honda BeAT baharu dikuasakan oleh enjin eSP baharu dengan sistem pembakaran suntikan PGM-FI. Teknologi enjin terkini ini mampu menghasilkan kuasa 6.47 kW @ 7,500 rpm dan memberikan tork maksimum 9.53 Nm @ 5500 rpm. Enjin eSP terbaharu ini juga pematuhan Euro 4 dan memenuhi piawaian EEV (Kenderaan Cekap Tenaga) dengan penggunaan bahan api yang lebih baik sebanyak 59.1 km/liter (mod ujian WMTC) sambil memberikan prestasi tunggangan yang optimum.

Maklumat Akhbar

Keselesaan menunggang yang lebih baik dicapai berkat rangka kerja baharu dengan teknologi inovatif terkini eSAF yang tangkas dan mudah dikawal. Penggunaan eSAF menyediakan penggunaan ruang yang lebih besar. Hasilnya, tangki bahan api & kotak U di bawah tempat duduk kini lebih besar, daripada 4.0ℓ kepada 4.2ℓ sebelumnya untuk hentian mengisi minyak yang lebih sedikit dan kapasiti penyimpanan sebanyak 11.7 ℓ iaitu peningkatan 0.5 ℓ daripada pendahulunya. Berat kerb Honda BeAT juga dikurangkan sebanyak 4kg kepada 90kg.

Honda BeAT baharu kini menampilkan lampu depan LED baharu, reka bentuk meter kelajuan, cermin sisi yang direka bentuk semula, rim dan pembuka tempat duduk. Lampu belakang juga telah ditambah baik dengan lampu belakang dan lampu isyarat baharu.

Boon Siew Honda meneruskan usahanya dalam meletakkan keselamatan di jalan raya sebagai keutamaan pertama, Honda BeAT baharu terus menggunakan CBS (Sistem Brek Combi), sistem brek proprietari yang membolehkan jarak brek lebih pendek, diterjemahkan kepada lebih kawalan oleh penunggang ke atas kenderaan mereka.

Honda BeAT baharu juga mempunyai kunci brek letak kereta, yang memastikan brek dikunci untuk permulaan atau tempat letak kenderaan yang selamat. Selain itu, Suis Pendirian Sisi akan menghentikan enjin secara automatik untuk keselamatan apabila dirian sisi diturunkan.

Skuter bergaya itu didatangkan dalam empat warna gaya hidup termasuk Vivacity Red, Force Silver Metallic, Pearl Nightfall Blue dan Space Magenta Metallic.

Honda BeAT

Vivacity RedForce Silver Metalic
Space Magenta MetalicPearl Night Fall Blue

Pilihan warna dan harga yang ada ialah:

ModelHarga
All color optionsRM 5,555

Harga yang ditunjukkan adalah harga bilik pameran yang disyorkan tidak termasuk cukai jalan, insurans dan pendaftaran. Boon Siew Honda menawarkan waranti pembuatan selama dua tahun atau 20,000km (mana-mana dahulu).

Share:

HONDA BEAT