Semua Baru Honda Wave 125i “Kemuncak Utiliti”

1st March, 2021

Artikel Berita

1 Mac 2021 – Boon Siew Honda mengumumkan pengenalan Honda Wave 125i Baharu yang mematuhi EURO4. Honda Wave 125i terkenal di Malaysia kerana kombinasi komprehensif penampilan premium dan dinamik di samping menjanjikan pengalaman pemanduan yang cekap bahan api, prestasi tinggi dan selesa.

Dengan perkembangan baharu, Honda Wave 125i menawarkan:

  • Enjin 124.9cc yang mematuhi EURO4 dengan teknologi Programmed Fuel Injection (PGM-Fi) meneruskan prestasi berkuasa dan kecekapan bahan api yang tinggi.
  • Reka bentuk dail baharu dan 3 pilihan warna yang diilhamkan menyerlahkan lagi reka bentuk dinamiknya.

Selama bertahun-tahun, Honda Wave 125i telah menarik ramai pengguna motosikal Malaysia – pengguna baharu dan berpengalaman, dengan tawaran utiliti yang tinggi dan pakej CUB lengkap yang sepadan dengan keperluan pengguna. Dan selaras dengan komitmen lama Boon Siew Honda untuk meningkatkan kepuasan pelanggan, kami telah membangunkan Wave125i Baharu untuk membina nilai-nilainya yang sudah mantap dan menawarkan pengalaman menunggang yang lebih baik kepada penggunanya.

Maklumat Akhbar

Honda Wave 125i sentiasa menonjolkan rupa premium dan dinamik dengan gabungan reka bentuk dan warnanya. Dan untuk melengkapkan reka bentuknya, model ini dilengkapi dengan enjin 124.9cc yang berkuasa, empat lejang, penyejuk udara dengan Programmed Fuel Injection (PGM-Fi). Honda Wave 125i turut menawarkan ciri-ciri lain seperti kotak utiliti simpanan yang besar, tangki bahan api yang besar, lampu LED, brek cakera berkembar dan meter panel premium.

Ia adalah perkara yang paling menentukan, sebagai satu-satunya Kapcai dalam pasaran dengan kotak utiliti storan 18 liter terbina dalam yang besar, Wave 125i membolehkan penunggang menyimpan barang peribadi mereka dan banyak lagi semasa dalam perjalanan. Tangki bahan apinya yang besar iaitu 5.4 liter, membolehkan jarak yang lebih jauh tanpa perlu risau untuk mengisi minyak. Di samping utiliti dan prestasi, lampu depan LED dan meter panel premium meningkatkan imej premiumnya sebagai tambahan kepada nilai fungsi intrinsiknya. Dan akhirnya, brek cakera berkembar membantu mengimbangi daya brek hadapan dan belakang untuk prestasi brek yang optimum, meningkatkan keselamatan penunggang.

Honda Wave 125i boleh didapati dalam tiga pilihan warna iaitu Extravagant Gold Metallic, Candy Scintillate Red dan Pearl Nightfall Blue. Model ini boleh didapati di semua pengedar Sah Honda.

Honda Wave 125i

Pearl Nightfall Blue

Extravagant Gold Metallic

Candy Scintillate Red

 

Pilihan warna dan harga yang ada ialah:

ModelHarga
All color optionsRM6,449

Harga yang ditunjukkan adalah harga bilik pameran yang disyorkan tidak termasuk cukai jalan, insurans dan pendaftaran. Boon Siew Honda menawarkan waranti pembuatan selama dua tahun atau 20,000km (mana-mana dahulu).

 

Share:

HONDA WAVE 125I