Boon Siew Honda Mengumumkan Perubahan Model Penuh Untuk RALLY CRF250

12th March, 2021

Maklumat Akhbar

Pulau Pinang, 12 Mac 2022 – Boon Siew Honda mengumumkan versi 2021 Honda CRF250 RALLY. Dengan penggayaan DNA yang dilukis terus daripada pelumba Dakar RALLY CRF450 HRC, RALLY CRF250, telah membawa rasa pengembaraan sebenar kepada penunggang yang lebih suka mesin yang ringan dan mudah diurus. RALLY CRF250 2021 adalah lebih ringan, lebih tangkas dan lebih lengkap untuk meneroka.Beberapa sorotan yang menonjol adalah:

  • Nisbah kotak gear yang disemak untuk kedua-dua pecutan dan pelayaran
  • Pengendalian dan ketangkasan dipertingkatkan di mana-mana rupa bumi daripada kemas kini yang meluas
  • Penambahan klac Assist/Slipper untuk pengendalian yang lebih baik
  • Menambah keselesaan menunggang dengan pengurangan berat yang ketara, tempat duduk yang lebih luas dan getah langkah
  • Tangki bahan api 12.8 liter yang lebih besar dan meter LCD baharu dengan fungsi tambahan

CRF250 RALLY dikuasakan oleh enjin satu silinder 250cc penyejuk cecair, 4 lejang, DOHC, memberikan prestasi terbaik dalam kelasnya. Dengan menggunakan pembersih udara yang direka bentuk baharu, peredam ekzos dan mengoptimumkan pemasaan pencucuhan, output linear yang kuat dicapai walaupun  pada julat rpm rendah. Tambahan pula, perubahan pada saiz nisbah gear, aci sesondol masuk dan pemasaan pencucuhan menghasilkan pecutan dan pengendalian yang lebih responsif dengan kuasa maksimum 18.3kW / 9,000rpm dan tork maksimum 23.0Nm / 6,500 rpm. Penambahan Assist/Slipper Clutch menambah baik lagi kawalan penunggang dalam semua keadaan tunggangan kerana ia membantu menghalang roda daripada terkunci semasa menukar gear.

Suspensi itu dilengkapi dengan garpu hadapan terbalik besar 43 mm, berfungsi dengan suspensi belakang Pro-Link untuk menampung semua jenis hentakan dan Sistem brek Anti-kunci (ABS) pada roda hadapan dan belakang kekal sebagai peralatan standard. ABS belakang mempunyai pilihan untuk dimatikan apabila memandu di luar jalan.

Berat telah dikurangkan dengan ketara dengan penggunaan bingkai baharu dan Swingarm, mencapai pengurangan berat sebanyak 5 kg. Di samping tempat duduk yang lebih luas dan tambahan getah langkah, ini menyumbang kepada keselesaan penunggang yang dipertingkatkan. Dan dengan kapasiti tangki bahan api baharu sebanyak 12.8 liter, memberikannya jarak tunggangan yang lebih panjang sebelum mengisi minyak seterusnya.

Selain itu, reka bentuk anggun keseluruhannya turut didatangkan dengan lampu depan LED yang direka bentuk semula dan isyarat membelok yang mempunyai struktur pelekap getah yang fleksibel untuk bahagian tinggal. Untuk lebih kemudahan, penunjuk kedudukan gear dan meter penggunaan bahan api telah diguna pakai baru.

RALLY CRF250 2021 boleh didapati pada warna dan harga yang dinyatakan di bawah:

Honda CRF250 Rally

Extreme Red

Pilihan warna dan harga yang ada ialah:

ModelHarga
Extreme RedRM 27,599

Harga yang ditunjukkan adalah harga bilik pameran yang disyorkan tidak termasuk cukai jalan, insurans dan pendaftaran. Boon Siew Honda menawarkan waranti pembuatan selama dua tahun atau 20,000km (mana-mana dahulu).

Share:

HONDA CRF250 RALLY