Boon Siew Honda Melancarkan Skuter Sporty Baharu Honda Vario 125

13th March, 2023

Maklumat Akhbar

 

Penang, 12th Mac 2023 –Boon Siew Honda melancarkan skuter sporty baharu Honda Vario 125 di Malaysia.

 

Ketibaan Honda Vario 125 di Malaysia adalah jawapan kepada penunggang yang mencari tunggangan mampu milik yang sempurna, kerana ia menawarkan ciri moden yang canggih yang turut terdapat dalam skuter premium.

 

Ciri utama Honda Vario 125 baharu termasuk:

 

  • Enjin 124.9cc sejukan Cecair 4-Lejang baharu dengan eSP yang memastikan kuasa optimum di atas jalan raya dan Sistem Hentian Melahu (ISS) yang memastikan kecekapan bahan api.

 

  • Sistem Kunci Honda SMART termasuk Sistem Penggera Anti-kecurian untuk keselamatan tambahan dan Sistem Jawab Balik.

 

  • Port pengecas USB dalam kotak konsol dengan 18 liter ruang bagasi bawah tempat duduk untuk kemudahan tambahan penunggang.

 

  • Sistem Pencahayaan LED Penuh pada semua titik pencahayaan dengan meter panel digital sepenuhnya untuk memberikan gaya yang mewah.

 

  • Corak badan yang sporty dan grafik garis aksen elit yang memberikan pandangan yang bergaya.

 

Honda Vario 125 dikuasakan oleh enjin 125cc penyejuk cecair 4 lejang, dengan Kuasa Pintar Dipertingkat (eSP), dan mampu menghasilkan 8.55kW pada 8,500rpm dan 11.74N.m pada tork 5,000rpm daripada hasil ujian dalaman. Teknologi eSP telah terbukti cekap dari segi bahan api yang digunakan semasa pembakaran dan memberikan geseran minimum yang mengurangkan risiko pembaziran tanpa menjejaskan prestasi.

 

 

Sistem Kunci Honda SMART adalah salah satu sorotan Honda Vario 125, kerana ia adalah yang pertama untuk kategori 125cc yang mempunyai ciri canggih ini, memberikan banyak kemudahan kepada penunggang. Ia juga termasuk Sistem Penggera Anti-kecurian, yang memberikan penunggang ketenangan fikiran apabila meninggalkan motosikal mereka. Penggera terbina dalam akan diaktifkan dengan lampu isyarat berkelip apabila ia mengesan getaran atau pergerakan. Selain itu, Sistem Jawab Balik boleh mengesan motosikal dan memaklumkan penunggang lokasi motosikalnya apabila fungsi immobilizer aktif. Semua ciri canggih yang dibenamkan ini akan meningkatkan rasa keselamatan dan keselesaan untuk penunggang.

 

 

Salah satu kemudahan berguna yang disertakan dengan Vario 125 ialah port pengecas USB dalam kotak konsol, yang akan mengekalkan hayat bateri alat penunggang pada bila-bila masa dalam perjalanan. Honda Vario 125 juga didatangkan dengan dua petak terbuka yang boleh memuatkan botol air dan barangan lain seperti sarung tangan.

 

 

Di bawah pelana Honda Vario 125 hadir petak storan 18 liter, yang terbesar dalam kategorinya, mencukupi untuk menyimpan topi keledar standard dan beberapa barangan untuk menyokong aktiviti harian penunggang.

 

 

Untuk memberikan rupa yang lebih premium, Honda Vario 125 dilengkapi dengan Sistem Lampu LED Penuh pada semua titik pencahayaannya, menawarkan penunggang rasa eksklusif apabila tiba di destinasi mereka. Panel meter motosikal juga didatangkan dalam panjang digital penuh, memberikan penunggang sudut pandang moden sambil memberikan semua maklumat yang diperlukan dengan sekali imbas.

 

 

Badan itu dipasang dengan saiz tayar yang lebih lebar iaitu 100/80-14 di belakang dan 90/80-14 di hadapan, yang memberikan penunggang lebih keyakinan dan keselesaan semasa perjalanan. Selain itu, reka bentuk roda tuang yang baharu turut menghiasi penampilan keseluruhan.

 

 

Penampilan sporty Honda Vario 125 direka untuk memenuhi pilihan golongan dewasa muda, yang ingin dilihat bergaya di jalan raya. Grafik garis aksen meningkatkan lagi faktor kesejukan motosikal dan menambahkan lagi rasa mewah.

 

 

Honda Vario 125 boleh didapati dalam tiga warna: merah, biru dan kuning dan boleh didapati di semua pengedar sah mulai 14 Mac 2023.

Share: