Honda Safety Measure Recall CaKempen Recall Langkah Keselamatan Hondampaign

Boon Siew Honda Sdn. Bhd. sedang mengumumkan Kempen Pengingatan Ulang Langkah Pencegahan dan Keselamatan Produk untuk semua Model Honda CB250R untuk melaksanakan langkah-langkah pencegahan dan keselamatan. Kempen Pengingatan Balik Langkah Pencegahan dan Keselamatan Produk ini akan meliputi semua Model Honda CB250R yang dibeli daripada Boon Siew Honda Sdn. Bhd. dan/atau pengedar sahnya di bawah Julat VIN yang terjejas seperti di bawah:

Model Production Year Type VIN Range No. of affected unit
Honda CB250R

 

Sila rujuk imej di bawah untuk menyemak VIN (Nombor Chasis) anda sama ada di bawah Julat VIN yang terjejas.

 

Recall ini disebabkan oleh lilitan pada aci utama yang terlepas dari alurnya yang menyebabkan gear rosak dan bunyi abnormal enjin. Dalam senario yang paling teruk, ia boleh mengakibatkan roda belakang terkunci dan enjin terhenti semasa dalam pergerakan dan ini menimbulkan bahaya kemalangan kepada pemandu dan pengguna jalan raya yang lain.

Boon Siew Honda Sdn. Bhd. memastikan bahawa setiap Model Honda yang dinyatakan di atas yang menjalani kempen ini akan diperiksa dengan teliti dan bahagian yang terjejas akan diganti bagi menjamin keselamatan penunggang dan prestasi optimum motosikal.

FAQ

More Information

Toll Free Customer Careline |

1-800-88-3993

Email Enquiry |

enquiry@bswhonda.com.my

Operation Hours |

Isnin hingga Khamis: 9:00 pagi hingga 12:35 tengah hari. & 1:35 p.m. hingga 5:00 ptg.

Jumaat: 9:00 pagi hingga 12:30 tengah hari. & 2:30 petang hingga 5:00 ptg.

Share:

Recent Recall Lists